Yhteystiedot

Harri Vuorenpää
P. 040 670 6617
harri.vuorenpaa@perussuomalaiset.fi

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:248301 kpl

Missä mennään?

Keskiviikko 3.4.2013 klo 11.13 - Harri Vuorenpää


Hei ja hyvää (pikkuhiljaa) alkavaa kevättä kaikille! 

Onkohan luontoäiti saanut paikan Suomen hallituksessa kun asiat tuntuvat junnaavan eikä odotettuja muutoksia saada aikaan? Mene ja tiedä. No, eiköhän se kevät ihan oikeastikin kohta ala. 

Hallitus sai viimeinkin tuotua jonkinlaista hahmottelua uusista Sote-alueista, mutta hahmotelma toi jälleen kerran enemmän kysymyksiä kuin antoi vastauksia. Vaikka annetut tavoiteasukasmäärät peruspalveluiden osalta suosivat Pirkkalaa, tavoitteet ja kriteerit muuttuvat viikoittain, selvityksiä annellaan sinne ja tänne ja selvitysmiehen selvitys lähinnä epäselvensi asioita. Hänen mukaansa kunnat eivät tee tarpeeksi yhteistyötä keskenään eivätkä jaa informaatiota toisilleen tarpeeksi läpinäkyvästi. Pirkkala on laittanut huomattavan paljon voimavaroja juuri näiden asioiden parantamiseen jo pitemmän aikaa mikä saa selvitysmiehen arvion hiukka hämmentävään valoon. Muutenkin tuntuu, että uudistusta tehdään lähinnä isojen ja "terveiden peruskuntien" näkökulmasta ja intressejä mukaillen. Tässä siis lyhyesti Sote- ja kuntauudistuksesta päivitystä, toivottavasti kaikki pääsivät kartalle... Itse odotan mielenkiinnolla Kuntaliiton kuntapäiviä, jotka ovat ensi kuun puolessa välissä. Lähden sinne Pirkkalan edustajana kolmen muun Pirkkalan isoimman puolueen edustajan kanssa. Joskohan siellä joku osaisi olla samaa mieltä asiasta edes kyseisen kaksipäiväisen tapahtuman alusta loppuun saakka. 

Itseni valittiin myös paikallisen kyläyhdistyksen Pro Sorkkalan Seutu Ry:n hallitukseen. Kiitän luottamuksesta ja vakuutan, että teen yhdistyksen eteen töitä niin paljon kuin vain suinkin pystyn. Mielestäni kyläyhdistykset on yksi parhaita tapoja nostattaa sitä paljon peräänkuulutettua yhteisöllisyyttä. Yhteiset tapahtumat, toiminta sekä kylää koskettavista yhteisistä asioista keskusteleminen tuovat ihmisiä varmasti lähemmäksi toisiaan ihan oikeassa maailmassa tämän virtuaalisen sijaan. Itse pitäisin hauskana kehityksenä sitä, että Pirkkalan sisällä olevien eri alueiden välille kehiteltäisiin kaikenlaista hyvähenkistä kilpailutoimintaa. Lajeja varmasti keksittäisiin vaikka kuinka köydenvedosta runonlausuntaan. Tervehenkinen kilpailu lisäisi mielestäni nimenomaan jokaisen alueen ihmisten omaa yhteenkuuluvutta. 

Yksi Sorkkalan seudun puhutuimmista aiheista on tulevat rakennushankkeet , jotka aluetta koskettavat esim. business-alueet, Makkarakorven louhintatyöt sekä hieman kauaskantoisemmat oikorata ja lentokentän alueen uudistukset. Pirkkalan kunnan rakennushankkeet koskettavat Sorkkalan seutua varmasti enemmän kuin mitään muuta Pirkkalan aluetta, joten kyläyhdistyksen hallitus tulee olemaan paljon vartijana alueen asukkaiden intressejä ajaessaan. Ymmärettävästi asukkailla on huoli asiasta, varsinkin kuin informaatio tässäkin asiassa on melko kirjavaa. Itse yritän asiassa olla aktiivinen ja informoida aina kuin asiasta jotain selviää ja totta kai huolehtia siitä, että kunnan asukkaiden mielipiteet kuullaan myös ratkaisuja tehtäessä. 

Mutta auringon paistaessa ei pidä vaipua pelkkiin synkkiin ajatuksiin vaan on uskottava siihen, että näistäkin ongelmista selvitään kun niitä yhdessä hoidetaan!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini