Yhteystiedot

Harri Vuorenpää
P. 040 670 6617
harri.vuorenpaa@perussuomalaiset.fi

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:252316 kpl

Suomi karkottaa pienyrittäjät

Keskiviikko 15.10.2014 klo 12.42


(Aamulehti 30.10.2014)

Aamulehdessä 15.10.2014 julkaistussa jutussa ”Viro houkutteli kasvuyrittäjän veropakolaiseksi” osutaan yhteen tämänhetkisen surkean taloustilanteen isoimmista ongelmakohdista. Suomi tarvitsee tällä hetkellä työpaikkoja kipeämmin kuin pitkään aikaan, ellei koskaan. Suurin osa yksityisen puolen uusista työpaikoista syntyy nimenomaan pieniin kasvuyrityksiin. Investoimalla ja tukemalla pienyrityksiä valtio tekisi palveluksen sekä itselleen että tämän maan yrittäjille. Näin ei ole kuitenkaan tehty ja nyt korjataan mädäntyneet hedelmät.

Viron yritysverotusmalli, jossa yritykseen jätetty voitto on verotonta, suosii ja tukee yritysten kasvua ja investointeja sekä parantaa työllistämisen mahdollisuuksia. Eli siis kaikkia niitä asioita, joita täällä kovaan ääneen kaivataan. Mutta jutussa haastateltu yrittäjä toteaa sen, jonka jokainen tämän maan yrittäjä tietää: kasvava yritystoiminta kannattaa tällä hetkellä aloittaa huomattavasti mieluummin Virossa kuin Suomessa. Jutussa sivutaan myös Suomen byrokratian pyörimisnopeutta; siinä missä Viron kaveri hoiti jo asian moneen kertaan, Suomessa edelleen odotetaan, josko joku vastaisi soittopyyntöihin.

Joten polttava kysymys kuuluu aiotaanko Suomessa katsella ja odotella, kuinka loputkin yrittäjät tuskastuvat ja muuttavat etelään. Tällä hetkellä suomalaistaustaisia yrityksiä on jo lähes 30 000, ja luku nousee päivittäin. Pienyrittäjiä on turha syyllistää ”laivan jättämisestä”, kun he vievät yrityksensä kiitollisimmille apajille. He ovat jo pitkään yrittäneet saada äänensä kuuluville, kuuntelijoita ei ole ollut. Ja vaikka olisikin ollut, tekoja ei ole ollut sitäkään vähää. 

Tällä hetkellä naapurimaamme korjaa hedelmät ahkerien suomalaisten pienyrittäjien työstä. Olisiko aika herätä ja tehdä asialle jotain?


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini