Yhteystiedot

Harri Vuorenpää
P. 040 7257 128
harrivuorenpaaps@gmail.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:192842 kpl

Kysymys Antti Rinteelle aliverotuksesta

Maanantai 15.8.2016 klo 15:45


Sdp:n kansanedustaja Pia Viitanen esittää, että hallituksen tulisi ottaa käyttöön ”vielä hyödyntämättömät tulovirrat valtion budjetissa”. Hänen mukaansa esim. finanssisektori on ”aliverotettu” ja näin ollen sieltä löytyisi kivasti lisää verotettavaa. Jutussa esitetään mm. seuraavia ajatuksia: 

Sipilän hallituksen kannattaisi nyt ottaa pieni askel veropohjan laajentamisen suuntaan.”

”Tämä (finanssisektori) olisi hänen mukaansa samalla varsin oikeudenmukainen tulonlähde, sillä monet sopimuksiin sijoittajat ovat hyvin varakkaita.”

”Hän peräänkuuluttaakin hallitukselta nyt kaikkien kivien kääntämistä valtion budjetin tulopohjan laajentamiseksi. Valtion taloudellinen liikkumavara on Viitasen mukaan hyvin pieni ja siksi nyt tarvitaan fiksuja uusia avauksia.”

Eli jos nyt todellakin tarvitaan ”fiksuja uusia avauksia” ja Sdp on valmis ”kääntämään kaikki kivet” valtion tulopohjan laajentamiseksi, onko Sdp ja Antti Rinne vihdoinkin valmis keskustelemaan ammattiyhdistysliikkeiden verovapaudesta? Vai onko tämä se kivi, jota ei saa kääntää? Antti Rinne suosii itse eduskunnassa kysymyksiä esittäessään usein tyyliä ”vastatkaa kyllä tai ei”. Nyt olisi mielestäni korkea aika häneltä itseltään kysyä em. mainittu kysymys juurikin näillä saatesanoilla.

Viitanen jatkaa: ”En voi ymmärtää, että hallitus jättää tässä taloustilanteessa selviä tulonlähteitä huomioitta.”

En minäkään. 

Avainsanat: Verotus, budjetti, AY-liike


Kommentit

16.8.2016 16:48  Petri Lahtinen

Terve!

Sama verovapaus koskee puolueita ja kaikenmaailman yleishyödyllisiä yhdistyksiä, joita ei Suomessa niin vähää ole.

Ex-vaimoni kautta olen pintapuolisesti tutustunut erääseen rouvakerhoon. Päällepäin se näyttää siltä mitä se lupaakin, mutta pinnan alta katsottaessa kyseessä on ( taas ) yksi tapa työllistää monen sortin maistereita. Kyseinen yhdistys jopa harrastaa eräänlaista liiketoimintaa pitämällä kunnissa maksullisia koulutuksia ja myymällä hyvin pienimuotoisesti erilaisia julkaisuja.

Petri Lahtinen
16.8. Muurame

16.8.2016 16:59  Harri Vuorenpää

Hei ja kiitos viestistäsi!

Itse olen sitä mieltä, että kaikki tahot, jotka harrastavat jonkinasteista liiketoimintaa, pitäisivät olla verovelvollisia. Riippumatta siitä onko yhdistys/säätiö jne. Yleishyödyllisenä yhdistyksinä pidän esim. kyläyhdistyksiä, jotka toteuttavat toimintaansa talkoovoimin ja keräävät rahaa juuri niin paljon kuin pakollisiin toiminnan kuluihin menee. Aina kun toiminnasta alkaa vuosi toisensa jälkeen jäämään ns. viivan alle, ja varsinkin jos sitä rahaa aletaan jakamaan ns. toiminnan ulkopuolelle, pitäisi verottajan puuttua.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini