Yhteystiedot

Harri Vuorenpää
P. 040 670 6617
harri.vuorenpaa@perussuomalaiset.fi

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:278354 kpl

Puoluekokousvalinnoista

Sunnuntai 16.4.2023 klo 16.29

Olen pitkällisen ja perusteellisen harkinnan jälkeen päättänyt hakea Perussuomalaisen puolueen puoluesihteeriksi elokuun tulevassa puoluekokouksessa.

Olen nyt reilun vuosikymmenen toiminut puolueaktiivina erinäisissä rooleissa puolueen sisällä. Viimeisimmät luottamustehtäväni olin neljä vuotta sekä Pirkanmaan piirin puheenjohtajana että puoluehallituksen jäsenenä. Paikallisyhdistyksen puheenjohtajana olen toiminut nyt yhtäjaksoisesti kahdeksatta vuotta. Pirkkalan kunnassa toimin tällä hetkellä valtuuston 1. varapuheenjohtajana sekä valtuustoryhmämme puheenjohtajana. Eduskuntavaaliehdokkaana olin 2015 sekä 2019, viimeisimmissä eduskuntavaaleissa ainoastaan taustajoukoissa.

Voinee siis sanoa, että olen nähnyt puolueen toiminnan melko monelta kantilta ja useasta eri näkökulmasta. Näiden vuosien aikana olen saanut hyvän kuvan siitä mitkä ovat puolueemme vahvuuksia ja mitkä heikkouksia. Vahvuutemme ovat aina olleet aktiivinen ja ahkera kenttäväki, esimerkillinen talkoohenki sekä mediaosaamisemme. Vahvuuksiin luen myös taitavan ja ahkeran puoluejohtomme sekä henkilöstömme.

Heikkoutena pidän edelleen organisaatiomme tietynlaista amatöörimäisyyttä. Palkattu henkilöstömme on osaavaa, mutta he jäävät liian usein ylityöllistetyiksi. Kenttämme taasen on innokasta ja aktiivista, mutta meillä menee liikaa aikaa toissijaisiin asioihin, mitkä pitäisivät toimia sulavammin. Palaan näihin ajatuksiin tarkemmin myöhemmin kampanjassani.

Johtoajatuksena itsellä olisi siis koko organisaation vieminen tehokkaampaan ja ammattimaisempaan suuntaan. Niin, että jokaisella Perussuomalaisessa puolueessa rivijäsenestä puheenjohtajaan olisi selvät sävelet omasta roolistaan, vastuistaan ja velvollisuuksistaan. Ja että jokainen joutuisi käyttämään ajastaan mahdollisimman vähän byrokratiaan ja paperinsiirtelyyn ja mahdollisimman paljon siihen millä on merkitystä: Perussuomalaisen politiikan edistämiseen kaikilla tasoilla kunnista ministeriöihin.

Tiedän, että tätä työtä on pyritty tekemään jo jonkin aikaa ja osittain myös siinä onnistuttu. Yhtenä ongelmana mille tahansa puolueorganisaatiolle tämän päivän Suomessa on jatkuva vaalirumba. Vaalit ja niihin panostaminen menevät usein prioriteettilistalla organisaatiosuunnittelun ohitse, se on ihan luonnollista. Mutta uskon, että tähänkin ratkaisu löytyy työnjakoa parantamalla ja tehostamalla.

Lyhyesti vielä itsestäni: Olen 40-vuotias suurperheen isä. Perheeseeni kuuluu vaimo, neljä tyttöä ja kolme poikaa. Lapsista on jo osa itsenäistynyt, mutta vilskettä kotona toki riittää edelleen. Ammatiltani olen tilitoimistoyrittäjä ja olenkin pienyrittäjä kolmannessa polvessa. Koulutukseltani olen tradenomi ylempi AMK. Voinee siis sanoa, että pienyrittäjien elämä Suomessa on tullut melko tutuksi.

Olen valmis tarttumaan haasteelliseen puoluesihteerin toimeen, jos jäsenistö minulle mandaatin puoluekokouksessa antaa. Haluan myös tähdentää, ettei ehdolle lähtöni ole ketään vastaan vaan haluan tarjota osaamistani ja kokemustani käytettäväksi. Jäsenistön tekemien valintojen jälkeen työ puolueen ja Perussuomalaisen politiikan eteen jatkuu joka tapauksessa.

Minuun voi olla vapaasti yhteydessä, vastaan mielelläni. Toki en aina ole puhelimen äärellä, mutta kaikkiin yhteydenottoihin, puhelimitse tai viestitse, pyrin vastaamaan mahdollisimman nopeasti. Yhteystietoni sekä lisää tietoa minusta löytyy esim. nettisivuiltani https://www.harrivuorenpaa.fi/ .

Lopuksi haluan toivottaa kaikille hyvää alkavaa kevättä ja hallitusneuvottelijoillemme voimia tuleviin koitoksiin!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Perussuomalaiset, puoluekokous, puoluesihteeri

Puoluekokousvalinnoista

Keskiviikko 7.6.2017 klo 14.13

Perussuomalaisen puolueen puoluekokous lähenee ja koko maa pidättää hengitystään. Mitä tulee tapahtumaan? Kuka on uusi puheenjohtaja? Onko koko maa kriisissä viikonlopun jälkeen? ja niin edelleen. Omasta mielestäni puolueen jäsenten ei pitäisi miettiä hetkeäkään mitään muuta kuin sitä, ketkä ovat juuri sinun mielestäsi parhaat henkilöt tätä puoluetta johtamaan juuri tällä hetkellä. Ja äänestää sen mukaan. Ei sen kummempaa.

Kenestä siis uusi puheenjohtaja? Oma valintani on Jussi Halla-aho. Miksi? Ensinnäkin valinta ei siinä mielessä ollut helppo, että arvostan suuresti Sampo Terhoa ja hänen työtään puolueen eteen. Toivon, että hänellä on avainrooli puolueessamme vaikka Jussista puheenjohtaja tulisikin. Ja näin varmasti onkin. Lisäksi uskon, että Sampo on tulevaisuudessa puolueen puheenjohtaja. 

Mutta tässä kohtaa puolue tarvitsee sen luokan ”keihäänkärkien teroituksen”, jonka mielestäni Jussi pystyy parhaiten tarjoamaan. Ne keihäänkärjet, joihin Perussuomalaiset ovat ihmisten silmissä profiloituneet, ovat valitettavasti päässeet pahasti tylsistymään. Liittovaltion vastustaminen, maahanmuuton järkevöittäminen, euron haitat, itsemääräämisoikeuden palauttaminen jne. Me olemme hallituksessa saaneet asioita eteenpäin, siitä kuuluu kiitos kaikille edustajillemme. Ongelma tällä hetkellä on se, että äänestäjä on menettänyt uskonsa meihin. Syitä tähän on tietysti monia, mutta se ei poista sitä tosiasiaa, että usko meihin on palautettava. Usko siihen, että vaaliuurnille kannattaa vaivautua jatkossakin. 

Tulisiko puolueesta Jussin valinnan myötä ”yhden asian puolue”? Mielestäni tällainen väite on lähinnä huvittava. Miksi tulisi? Meillä on laaja-alaisesti asiantuntemusta puolueessamme kaikilta politiikan sektoreilta, ei se mihinkään häviä. Totta kai me tulemme jatkossakin antamaan omat vastauksemme mihin tahansa politiikan sektoriin. Itse en pidä Jussi Halla-ahoa yhden asian poliitikkona, ja vaikka pitäisinkin, mitä sitten? Käsittääkseni yksi Jussin tavoitteista uutena puheenjohtajana on juuri se, ettei puolueen politiikka enää henkilöityisi ainoastaan puheenjohtajaan. Vaan sen sijaan meidän vahvuus löytyisi siitä, että meillä on järisyttävä määrä asiantuntemusta jäsenistössämme, joka meidän tulee saada esille. Sieltä se meidän politiikkamme kumpuaa, jäsenistä. Ei puheenjohtajasta. 

Kuten sanottua, puheenjohtaja yksin ei pysty vielä mihinkään. Hän tarvitsee jäsenien tuen lisäksi vahvan joukkueen ympärilleen. Tämän joukkueen selkärankana toimii puoluesihteeri. Tähän valintani on Jarmo Keto. Mitä ovat ne asiat, joihin olisin puolueen toiminnassa toivonut enemmän terävyyttä? Ulkoinen ja sisäinen viestintä, organisaation kehittäminen, ihmisten osallistaminen ja motivoiminen, päätöksenteon läpinäkyvyys jne. Kun mietin Jarmon vahvuuksia, vastaavat ne juuri näihin ongelmiin. Hän on viestinnän ammattilainen, kokenut johtaja, ennakkoluuloton uudistaja ja tietää kuinka ihmiset ”otetaan mukaan”. Hän ei pelkää laittaa itseensä likoon. Häntä me tarvitsemme.

Varapuheenjohtajista tuleen ääneni antamaan Simon Elolle. Harvoin tapaa ihmistä, joka on niin asiantunteva, esiintymiskykyinen ja helposti lähestyttävä kuin hän. Simonilla tulee olemaan iso rooli puolueen tulevaisuudessa. Muiden varapuheenjohtajien suhteen teen lopulliset päätökset paikan päällä, esittelypuheet ovat tärkeitä. Ville Tavio, Jani Mäkelä, Juho Eerola, Laura Huhtasaari ovat kaikki vahvoja ehdokkaita, joilta varmasti saa mitä tilaa. Pienyrittäjänä myös Ari Prihti on oiva ehdokas. Puheenjohtajaehdokkaista haluan myös nostaa esille Leena Meren. Jos häntä ei valita puheenjohtajaksi, toivon todella, että hän hakee varapuheenjohtajistoon. 

Presidenttiehdokkaaksemme olisin toivonut Maria Lohelaa. Muistan kun hänet valittiin eduskunnan puhemieheksi ja oppositio kiukutteli sitä sun tätä. Ei kiukuttele enää. Hän on näyttänyt kuinka yksi valtakunnan arvokkaimmista positioista otetaan haltuun. Hän ei kuitenkaan ole ilmeisesti käytettävissä, joten Jussi Niinistö olisi seuraava valintani. Ensimmäinen puolustusministeri vuosiin, joka on enemmän kuin tehtäviensä tasalla.

Lopuksi haluan vielä todeta, että tulee puolueen johtoon valituksi kuka tahansa, minä EN AIO kävellä puolueesta. Kuka sitten johtaakin viikonlopun jälkeen, on äärimmäisen tärkeää, että valintojen jälkeen kannatuspinssit heitetään pois ja me kaikki olemme hänen takanaan. Tämä maa tarvitsee Perussuomalaista puoluetta. Jos jollekulle on epäselvää kuinka yhtenäisyys pidetään puheenjohtajavaalin jälkeenkin, kannattaa kokousviikonloppuna kysyä joltain PS-Nuorelta. Siellä tämä taito on osattu aina.

Nähdään Jyväskylässä!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Puoluekokous, puheenjohtaja